Je moet schieten anders kan je niet scoren
Om alle vragen die ik via de mail kreeg in één keer te beantwoorden, een korte update tussendoor over vorig weekend.
Niemand heeft het kunnen missen, ook hier in Namibië niet: Nederland stond in de finale van de wereldcup.
Voor de halve finale tegen Uruguay ging ik naar het Holland house om daar de inmiddels traditionele oranje soep te eten en de wedstrijd te kijken. Ver voor aanvang zat Martijn al op internet te zoeken naar goedkope tickets naar Johannesburg en helemaal blij door het zoekresultaat lepelde hij z'n soep naar binnen. Aangestoken door z'n enthousiasme riep ik: 'Naar Johannesburg? Ik ga mee!' en minder dan 90 minuten later waren de tickets geboekt. Al bij de stand 3-1 werd de laatste muisklik gemaakt, dus je begrijpt dat ik al nagelbijtend het laatste kwartier bekeek. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat het vooruitzicht van weer op reis gaan en een nieuwe stad bekijken me meer aantrok dan de voetbalwedstrijd.
Enfin, vrijdag gingen we naar Windhoek en vlogen van daaruit zaterdag naar Johannesburg. Daar hadden we een hostel gevonden met de dubieuze naam ‘Brownsugar-hostel', maar dat bleek te danken te zijn aan een ver en afgesloten verleden.
Zondags gingen we de stad in op zoek naar een oranje accessoires voor bij onze outfit. Martijn had bij een vorige wedstrijd al het beroemde Bavaria-jurkje weten te bemachtigen en ik had besloten m'n garderobe toch iets beter op het weer aan te passen (want het was koud!) én om er maar gelijk een promo-stunt voor VSO van te maken.
De winkels hadden een verbazingwekkend slecht oranje assortiment, maar deden nog verwoede pogingen shirts van Brazilië of Zuid-Afrika te verkopen. Gelukkig vonden we ergens op een marktje hoofddeksels in de juiste kleur en waren we klaar voor de wedstrijd!
We kregen erg veel commentaar en heel veel mensen wilden met ons op de foto. Helaas hebben we geen adressen uitgewisseld, want gedurende de avond is Martijns camera gestolen of in ieder geval kwijt geraakt en hebben we geen foto's van het fanfest waar we de wedstrijd hebben bekeken. We zaten dus niet in het stadion, een kaartje daarvoor zou meer dan twee keer de VSO-allowance kosten.
Tja, over de wedstrijd kan ik verder kort over zijn..... we hebben verloren en inmiddels was het ook steenkoud, dus na de wedstrijd zijn we direct terug gegaan naar het hostel.
De volgende dag nog een tocht gemaakt door Joburg. De stad leek met alle wolkenkrabbers en rechte straten wel op New York. Ik vond het in ieder geval erg leuk om als toerist weer es in een écht grote stad rond te lopen. En ondanks de teleurstellende uitslag van de wedstrijd was het toch super om het eens van zo dichtbij mee te maken.
Tegen de avond hebben we het vliegtuig terug naar Windhoek genomen. Daar had Martijn vanwege z'n inmiddels verlopen work permit nog een pittige discussie met de vrouw van de douane, maar het visitekaartje van een of andere chief of the ministery of home affairs doet wonderen en niet veel later zaten we in de auto op weg naar huis.
Een korte maar leuke vakantie tussendoor. Een volgende keer weer meer over het leven in Namibië!